Na co se ptát chovatelů psů?

Když se rozhodnete pořídit si štěně, je důležité, abyste se zeptali chovatele na několik důležitých otázek. Je důležité, abyste se ujistili, že se jedná o zdravé štěně a že jeho chovatel dbá na jeho zdraví. Níže jsou uvedeny některé z nejdůležitějších otázek, které byste měli chovateli položit.

Kolik vrhů již fena porodila a kolik vrhů ročně odchová? Je důležité se ujistit, že fena, kterou chovatel používá, není příliš stará a je schopná odchovat zdravé štěňata. Je také důležité se ujistit, že fena není příliš mladá a že chovatel neodchovává příliš mnoho štěňat.

Jak probíhala březost feny? Chovatel by měl být schopen vám popsat, jak probíhala březost feny a jak se staral o její zdraví během této doby. Měl by také být schopen popsat, jak se staral o štěňata po narození.

Má matka nebo otec štěněte nějaké zdravotní problémy? Je důležité se ujistit, že matka a otec štěněte nemají žádné zdravotní problémy, které by mohly být přenášeny na štěně. Chovatel by měl být schopen poskytnout informace o zdraví obou rodičů.

Jsou psi testováni na genetické poruchy typické pro dané plemeno? Některá plemena mají sklon k určitým genetickým poruchám. Je důležité se ujistit, že psi, které chovatel používá, byli testováni na tyto poruchy, aby se zabránilo jejich přenosu na štěňata.

Je možné vidět otce štěněte? Je důležité vidět otce štěněte, abyste se ujistili, že je zdravý a že jeho vzhled odpovídá plemenu. Chovatel by měl být schopen vám ukázat otce štěněte nebo vám poskytnout informace o něm.

Tyto otázky jsou důležité pro to, abyste se ujistili, že jste si pořídili zdravé štěně. Je důležité, abyste se ujistili, že chovatel dbá na zdraví svých psů a že je schopen poskytnout informace o zdraví obou rodičů. Pokud se budete řídit těmito doporučeními, můžete si být jisti, že jste si pořídili zdravé a šťastné štěně.

Napsat komentář