Jaké ovoce nesmí papoušek?

Papoušci jsou krásní a inteligentní ptáci, kteří jsou velmi oblíbení mezi chovateli. Jejich strava by měla být vyvážená a bohatá na vitamíny a minerály. Kromě toho by měli mít také přístup k různým druhům ovoce. Ovšem ne všechno ovoce je pro papoušky vhodné.

Nejdůležitější je vědět, že avokádo je velmi toxické pro papoušky. Slupky z ovoce ze supermarketů bývají často chemicky ošetřeny, takže je lepší je nedávat papouškům. Velké pecky z ovoce, jako jsou jablka, hrušky a šípky, by se neměly podávat papouškům, protože mohou být pro ně toxické.

Dalším druhem ovoce, které by se nemělo dávat papouškům, jsou citrusy, jako jsou citrón, limetka a grapefruit. Tyto plody mohou dráždit a naleptávat vnitřní sliznici papouška a také odvápňovat.

Naštěstí pro papoušky existuje mnoho druhů ovoce, které jsou pro ně vhodné. Mezi ně patří jablka, hrušky, banány, broskve, melouny, ananas, kiwi, maliny, ostružiny, borůvky, jahody a mnoho dalšího.

Je důležité, aby bylo ovoce čerstvé a bez pesticidů. Pokud je to možné, mělo by se ovoce očistit a oloupat. Také by se mělo dávat papouškům ovoce v malých množstvích.

Všechny druhy ovoce, které jsou pro papoušky vhodné, by měly být součástí jejich stravy. Papoušci jsou inteligentní a vyžadují pestrou stravu. Ovoce je pro ně důležité, protože poskytuje vitamíny a minerály, které jsou pro jejich zdraví nezbytné.

Aby byl papoušek zdravý a šťastný, je důležité vědět, jaké ovoce mu může a nemůže dávat. Avokádo, slupky z ovoce ze supermarketů, velké pecky z ovoce a citrusy by se měly papouškům vyhnout. Na druhou stranu by měly být součástí jejich stravy ovoce jako jablka, hrušky, banány, broskve, melouny, ananas, kiwi, maliny, ostružiny, borůvky a jahody. Tyto druhy ovoce poskytují papouškům potřebné vitamíny a minerály a jsou pro ně bezpečné.

Napsat komentář