Jak si získat důvěru papouška?

.

Jak si získat důvěru papouška?

Pokud se rozhodnete pořídit si papouška, měli byste se naučit, jak si získat jeho důvěru. Papoušci jsou velmi inteligentní a citliví ptáci, kteří potřebují čas, aby se s vámi spřátelili. Pokud se o ně dobře postaráte, budou vám věrní a budou vás milovat.

Nejdůležitější věcí, kterou musíte udělat, je nechat papouška, aby vás viděl. Je důležité, abyste se nedotýkali papouška, dokud se s ním nesblížíte. Musíte mu dát čas, aby si na vás zvykl.

Dalším krokem je dát papouškovi pamlsek. Pamlsky jsou skvělým způsobem, jak papouškovi ukázat, že jste přátelští. Měli byste pamlsek pomalu vkládat do klece, aby se papoušek necítil ohrožený.

Až se papoušek bude v klidu pohybovat po kleci i za vaší přítomnosti, můžete se přiblížit ke kleci a mluvit na něj. Měli byste mu říkat slova jako „ahoj“ nebo „ahoj“. Papoušek by se měl postupně začít uklidňovat a začít se k vám přibližovat.

Poté, co se papoušek bude cítit pohodlně, můžete strčit do klece ruku s pamlskem. Měli byste být opatrní a pomalu se pohybovat, abyste papouška nevyplašili. Když se papoušek bude cítit pohodlně, můžete mu dát pamlsek.

Pokud se papoušek bude chovat klidně, můžete ho začít pohladit. Měli byste začít pohladit papouška na jeho hlavě a krku. Pokud se papoušek bude cítit pohodlně, můžete ho pohladit i na jiných částech těla.

Pokud se budete postupně snažit, papoušek si na vás zvykne a získá vám důvěru. Je důležité, abyste se o papouška dobře starali a abyste mu dali čas, aby se s vámi sblížil. Když se papoušek naučí, že mu můžete věřit, budete mít skvělého společníka.

Napsat komentář