Co dělat když papoušek kouše?

Koušení papouška je běžnou součástí jeho chování. Papoušci jsou velmi inteligentní a zvídaví a často koušou, aby se dozvěděli více o svém okolí. Pokud váš papoušek kouše, je důležité vědět, jak s tím správně zacházet.

Nejdůležitější je vyhnout se koušení. To lze provést tím, že se budete vyhýbat situacím, které by mohly vést k koušení. To zahrnuje vyhýbání se příliš blízkému kontaktu s papouškem, nebo se vyhýbání hraní si s ním.

Pokud se váš papoušek přesto rozhodne kousnout, je důležité, abyste se ujistili, že jste se zachovali správně. Pokud mě papoušek štípne trochu silněji, řeknu „jemně“ tichým tónem a okamžitě ho přestanu „odměňovat“. Schovám ruce a nevšímám si ho. Otočím se k němu zády nebo odejdu. Počkám několik sekund, potom se vrátím a pokračuji ve hře.

Je také důležité, abyste se ujistili, že se papoušek nenudí. Papoušci jsou velmi inteligentní a rádi se učí novým věcem. Proto je důležité, abyste mu poskytli dostatek příležitostí k poznávání a zábavě. Můžete mu dát hračky, které může rozdělat, nebo ho naučit novému triku.

Koušení papouška je běžnou součástí jeho chování, ale může být zvládnuté správnou péčí a trpělivostí. Pokud se budete držet výše uvedených tipů, můžete se vyhnout situacím, které by mohly vést k koušení, a naučit svého papouška, jak se správně chovat.

Napsat komentář