Jak mluvit na andulku?

Mluvit s andulkou je jednou z nejzábavnějších činností, kterou můžete s vaším ptáčkem provádět. Stejně jako lidé, ani andulky se nenaučí mluvit hned. Učení je pro ně dlouhý proces, který vyžaduje trpělivost a odhodlání.

Nejdříve byste měli zjistit, jaký typ slov a frází andulka nejlépe rozumí. Její slovní zásoba se bude lišit v závislosti na jejím věku, pohlaví a druhu. Nejlepší je začít s jednoduchými slovy, jako je její jméno nebo jméno členů rodiny.

Andulku tedy nepřetěžujte. Učit ji můžete v krátkých intervalech i párkrát za den. Za každá správně vyslovené slovo andulku odměňte nějakým zdravým pamlskem. Je také důležité, abyste jí vždy připomněli, když říká správné slovo.

Když andulka začne mluvit, měli byste se jí vyhnout všemu, co by mohlo být pro ni znepokojující. Pokud se například bojíte, že se pták přiblíží k vaší tváři, měli byste jí ukázat, že je to v pořádku. Můžete jí také ukázat, jak se má správně chovat, abyste se vyhnuli problémům.

Když se andulka naučí mluvit, bude to pro vás oba velmi zábavné. Užívejte si to, co můžete s ní sdílet. Mluvení s andulkou je skvělý způsob, jak s ní budovat silné vztahy.

Napsat komentář