Který papoušek nejlépe mluví?

Andulky
Andulky jsou mezi chovateli oblíbené nejen pro svou krásu a společenskost, ale také pro schopnost naučit se opravdu velké množství slov a frází. Mezi papoušky patří v tomto ohledu mezi rekordmany. Andulky jsou vynikajícími mluvčími a jejich hlas je velmi příjemný. Jejich schopnosti mluvit jsou tak silné, že mohou dokonce napodobit hlasy lidí. Andulky se mohou naučit až 100 slov a frází a jsou schopny je vyslovit s jasnou a čistou intonací.

Který papoušek nejlépe mluví?
Když se ptáte, který papoušek nejlépe mluví, je třeba zvážit několik faktorů. Mezi nejlepší mluvčí patří andulky, ale i žako a amazoňané jsou schopni se naučit mluvit. Stejně jako u žaka, i andulkám, které chcete naučit mluvit, se musíte hodně věnovat a chovat je maximálně v páru. Kromě toho je třeba mít na paměti, že některé druhy papoušků jsou schopné mluvit jen v určitém věku. Andulky jsou schopné mluvit již od 4 měsíců, zatímco žako a amazoňané se mohou naučit mluvit až ve věku 8 měsíců.

Závěr
Všechny druhy papoušků jsou schopny se naučit mluvit, ale některé druhy jsou schopné mluvit lépe než jiné. Andulky jsou mezi chovateli oblíbené nejen pro svou krásu a společenskost, ale také pro schopnost naučit se opravdu velké množství slov a frází. Andulky jsou schopné mluvit již od 4 měsíců a jsou schopny dokonce napodobit hlasy lidí. Chcete-li se dozvědět, který papoušek nejlépe mluví, musíte zvážit několik faktorů, jako je věk papouška, čas, který jste ochotni věnovat jeho výcviku, a schopnosti, které jste ochotni investovat.

Napsat komentář