Kam dát papouška?

Kam dát papouška? Pokud se rozhodnete pro pořízení papouška, je důležité zvolit pro něj správné místo. Nejlepším místem je takový prostor, kde bude minimum hluku a polostín.

Klec nebo voliéra by měla být umístěna na místě, kde se papoušek bude cítit bezpečně. Nejlépe je umístit klec nebo voliéru do místnosti, kde se často pohybujete. Takové místo by mělo být chráněno před průvanem a přímým slunečním světlem. Ani umístění klece nebo voliéry třeba na terase nebo balkónu není ideální. Papoušek sem tam od času z voliéry „vyhodí“ nebo z ní také často lítá peří, které by mohlo skončit ve vašem talíře, pokud na zahradě obědváte.

Papoušek by měl mít dostatek prostoru, aby se mohl pohybovat a vyřádit. Pokud máte možnost, můžete zvolit voliéru. V takovém případě je důležité, aby byla voliéra dostatečně velká, aby se papoušek mohl pohybovat a létat. Důležité je také, aby měl papoušek dostatek příležitostí k hraní a pohybu. Pokud máte možnost, můžete do voliéry umístit několik hraček a předmětů, které mu umožní se bavit.

Pokud se rozhodnete pro pořízení papouška, je důležité zvolit pro něj správné místo. Nejlepším místem je takový prostor, kde bude minimum hluku a polostín. Klec nebo voliéra by měla být umístěna na místě, kde se papoušek bude cítit bezpečně. Také je důležité, aby měl papoušek dostatek prostoru a příležitostí k hraní a pohybu. Díky tomu se může stát vaším milovaným společníkem.

Napsat komentář