Co dělat když vám uletí papoušek?

Když vám uletí papoušek, je důležité zachovat klid a začít okamžitě s hledáním. Nejdříve je nutné dejte najevo, že se děje totéž jako doma, když je papoušek vypuštěn z klece k volnému proletu v bytě. To znamená, že byste měli začít s hledáním v místech, kde se papoušek obvykle pohybuje. Pokud je zvyklý v takové situaci si hrát, přineste jeho hračky a pokud je zvyklý dostávat pamlsky, nabídněte mu je.

Kromě toho je důležité, abyste se snažili papouška uklidnit. To můžete udělat tím, že se usadíte na lavičce pod stromem, pokud s vámi obvykle čte noviny. Můžete také zapnout televizi nebo rádio, abyste papouška uklidnili. Můžete také použít svůj hlas a zpívat mu. Pokud je papoušek plašší, můžete se snažit uklidnit jeho strach tím, že mu budete mluvit a dávat mu pozitivní pozornost.

Když se vám podaří papouška najít, je důležité, abyste ho vzali do ruky a přinesli ho zpět do klece. Je důležité, abyste se ujistili, že papoušek je v bezpečí a že jeho klec je čistá a bezpečná. Také je důležité, abyste papouška naučili, že se mu nic nestane, když je v kleci. To můžete udělat tím, že mu budete často dávat pozitivní pozornost a hračky, když je v kleci.

Napsat komentář