Co všechno může jíst Andulka?

Andulky jsou vynikající letci, kteří se v přírodě pohybují ve velkých hejnech a hledají potravu a vodu. Když se rozhodnete chovat andulku, je důležité vědět, co jí můžete nabídnout.

Andulky se v přírodě živí především semeny trav, příležitostně ovocem, zeleninou a hmyzem. Když se rozhodnete chovat andulku, měli byste jí nabídnout stejnou rozmanitou stravu. Komerční krmivo pro andulky je vynikající základ, který by měl být doplněn ovocem, zeleninou a semeny.

Ovoce, jako je jablko, hruška, banán a meloun, jsou vynikající zdroje vitamínů a minerálů. Andulky milují sladkosti, takže se jim bude líbit i trocha šťávy nebo ovocného pyré. Zelenina, jako je mrkev, paprika, cuketa a hrášek, je také skvělá volba. Semena, jako je slunečnice, kukuřice a proso, jsou skvělým zdrojem energie.

Hmyz, jako jsou mouchy, mouky a červi, je také skvělou volbou. Andulky milují ulovit hmyz ve volné přírodě, ale můžete jim také nabídnout sušené červy nebo mouky. Tyto sušené potraviny jsou skvělým zdrojem bílkovin.

Všechny tyto potraviny by měly být podávány s mírou. Vyhněte se příliš sladkým nebo tučným potravinám, které mohou způsobit zdravotní problémy. Vždy se ujistěte, že jídlo, které jíte, je čerstvé a bez plísní.

Ať už se rozhodnete chovat andulku nebo ne, je důležité vědět, co všechno může jíst. Andulky se v přírodě živí především semeny trav, příležitostně ovocem, zeleninou a hmyzem. Komerční krmivo pro andulky je vynikající základ, který by měl být doplněn ovocem, zeleninou a semeny. Hmyz, jako jsou mouchy, mouky a červi, je také skvělou volbou. Vždy se ujistěte, že jídlo, které jíte, je čerstvé a bez plísní.

Napsat komentář