Kdy krmit papouška?

Kdy krmit papouška?

Krmení papouška je jednou z nejdůležitějších částí jeho péče. Je důležité zajistit, aby měl dostatek vyvážené stravy, která bude poskytovat všechny potřebné živiny. Abychom zajistili, že papoušek dostává správnou výživu, je důležité vědět, kdy jej krmit.

Od pátého dne po narození by měla být mláděti podávána kaše standardní hustoty a mládě by ji mělo dobře trávit. Je důležité zajistit, aby mládě mělo dostatek tekutin, protože voda je pro papoušky stejně důležitá jako jídlo. Je důležité zajistit, aby mládě dostávalo dostatek vlhkosti, aby se vyhnulo dehydrataci.

Frekvenci krmení upravíme podle doby, za jakou papoušek vytráví. Papoušci jsou obecně krmeni několikrát denně. Krmíme přibližně po 3 až 4 hodinách (6–8´× denně, i v noci). Je důležité, aby papoušek dostával dostatek potravy, aby se vyhnul podvýživě.

Je důležité, abyste se ujistili, že papoušek dostává správnou výživu a že je krmen správně. Pokud máte jakékoli dotazy ohledně toho, kdy krmit papouška, měli byste se obrátit na svého veterináře. Oni vám poradí, jaký druh potravy je nejlepší pro váš papoušek a jak často jej krmit.

Napsat komentář