Proč plave ryba hlavou dolů?

Když se řekne, že ryba plave hlavou dolů, mnoho lidí se začne divit. Jak je to možné? Proč by ryba plavala proti proudu? Proč by se ryba odchylující od svého normálního chování? Odpověď je jednoduchá – je to způsobeno napadením plynového měchýře.

Plynový měchýř je orgán, který se nachází uvnitř rybího těla. Jeho úkolem je udržovat rovnováhu ryby ve vodě. Když se plynový měchýř napadne, ryba ztrácí schopnost udržovat rovnováhu a začne plavat většinou s hlavou nahoru nebo dolů.

Kromě toho, že ryba plave hlavou dolů, může se také zvětšit zadní část ryby. To je způsobeno tím, že napadení plynového měchýře může vést k infekční vodnatelnosti a parazitním nákazám. Tyto infekce mohou způsobit, že se zadní část ryby zvětší a tím způsobí, že ryba plave hlavou dolů.

Pokud máte doma akvárium a zjistíte, že ryby plavou hlavou dolů, měli byste okamžitě navštívit veterináře. Veterinář může diagnostikovat příčinu a předepsat léčbu. Pokud se jedná o napadení plynového měchýře, může být léčba založena na lécích, které pomohou rybě získat zpět svou rovnováhu.

Je důležité si uvědomit, že napadení plynového měchýře je velmi závažné a může mít vážné následky. Pokud se neléčí, může to vést k smrti ryby. Proto je důležité, abyste včas navštívili veterináře a zahájili léčbu.

Abyste se vyhnuli napadení plynového měchýře, je důležité udržovat akvárium čisté a vyvážené. Ujistěte se, že je v akváriu dostatek kyslíku a živin. Udržujte teplotu vody v akváriu v rozmezí od 22 do 28 stupňů Celsia. Také je důležité, abyste se vyhnuli přeplnění akvária.

V závěru lze říci, že ryba plave hlavou dolů kvůli napadení plynového měchýře. Napadení může vést k infekční vodnatelnosti a parazitním nákazám, které mohou způsobit zvětšení zadní části ryby. Je důležité navštívit veterináře a zahájit léčbu, aby se zabránilo vážným následkům. Také je důležité udržovat akvárium čisté a vyvážené, aby se zabránilo napadení plynového měchýře.

Napsat komentář