Kdy se rodí kočky?

Koncem březosti a prvními známkami blížícího se porodu se u koček obecně začíná projevovat zvýšená aktivita. Kočka se může stát náhle mnohem více aktivní, bude častěji běhat, hledat úkryt a může se stát podrážděnější. Zároveň může začít vyhledávat teplé a útulné místo, kde se může porodit. Může se začít zajímat o věci, které jí dříve nezajímaly, jako například staré krabice, papírové pytle nebo otevřené dveře.

Když se kočka blíží k porodu, její tělo se připravuje na to, aby mohla porodit. Její břicho se zvětšuje a její mléčné žlázy se začínají zvětšovat a plnit. Kočka může začít trávit více času čištěním svého těla a přípravou na porod. Může se stát náladovou a může se vyhýbat kontaktu s ostatními kočkami.

Několik dní před porodem může kočka začít trpět zvracením, zvýšenou tvorbou slin a může začít trpět kontrakcemi. Tyto kontrakce mohou být slabé nebo mohou být silné. Kočka může také začít trpět vylučováním hlenu z pochvy.

Když je kočka připravena porodit, její břicho se stává měkkým a kočka může začít trpět kontrakcemi. Tyto kontrakce mohou být velmi silné a mohou trvat až 15 minut. Kočka může začít vylučovat krev a může začít tlačit. Tlačení může trvat až 15 minut.

Po porodu může kočka začít čistit a lízat svá koťata. Koťata mohou být velmi malá a mohou být plná hlenu. Kočka může také začít produkovat mléko, aby mohla svá koťata krmit.

Porod kočky je proces, který může trvat několik hodin. Proto je důležité, abyste se o svou kočku starali a sledovali její chování. Pokud máte podezření, že vaše kočka se blíží k porodu, je důležité, abyste jí poskytli dostatek tepla, klidu a pohodlí. Pokud máte jakékoliv obavy, neváhejte se obrátit na svého veterináře.

Napsat komentář