Jak rychle roste axolotl?

Axolotl je zvláštní druh obojživelníka, který se vyskytuje pouze v mexickém jezeru Xochimilco. Tato zvířata se vyznačují svou neobvyklou schopností regenerace a schopností přežít ve vodě i na souši. Axolotlové jsou velmi oblíbení mezi akvaristy a milovníky zvířat, protože jsou snadno chovatelní a jejich chov je relativně jednoduchý.

Axolotlové rostou velmi rychle. Jestliže chcete axolotla namnožit, doporučuje se snížit teplotu vody na 12 °C. Samice po oplození naklade někdy až 800 vajíček, ze kterých se po dvou až třech týdnech vyklubou beznohé larvy, které je nutno často krmit. Za rok vyrostou až o 20 cm.

Axolotlové jsou velmi odolní, ale mají některé specifické potřeby. Jsou velmi citliví na vysokou teplotu a nízkou kvalitu vody. Je důležité udržovat vodu čistou a zdravou, protože axolotlové jsou velmi náchylní k infekcím. Je také důležité, abyste je krmili správnou potravou. Axolotlové se živí hlavně malými živočichy, jako jsou červi, žížaly a měkkýši.

Axolotlové jsou také velmi citliví na stres. Jsou to skrytí predátoři, kteří se rádi schovávají, takže je důležité, abyste jim poskytli dostatek úkrytů a úkrytů. Pokud se axolotlové cítí v bezpečí, budou se cítit mnohem lépe a rychleji se budou množit.

Kromě toho je důležité, abyste své axolotly pravidelně kontrolovali. Je důležité, abyste věděli, jak se axolotlové chovají a vypadají, abyste mohli včas zjistit, zda jsou nemocní nebo zda mají nějaké problémy.

Axolotlové jsou skvělí společníci, kteří se mohou stát součástí vaší rodiny. Jejich rychlý růst a jejich schopnost regenerace je činí jedinečnými a zajímavými. Pokud chcete mít axolotla, je důležité, abyste věděli, jak se o něj starat, abyste mohli užívat si jeho společnosti po mnoho let.

Napsat komentář