Jak chovat Felsumu?

Felsumy jsou oblíbené ještěrky, které se v poslední době staly populární mezi chovateli. Pokud jste se rozhodli chovat Felsumy, je důležité vědět, jak je správně chovat.

Nejdůležitější je, abyste Felsumy chovali v páru nebo ve skupině. Pro pár je minimální velikost terária 80 x 40 x 40 cm. Nikdy nechovejte dva samce v jednom teráriu. Felsumy rády šplhají, takže terárium by mělo být orientované na výšku.

Substrát je další důležitou součástí chovu Felsumů. Nejlepší je použít rašelinu nebo rašelinu smíchanou s pískem. Substrát by měl být dostatečně hluboký, aby ještěrky mohly vyhrabávat. Substrát by měl být také dostatečně měkký, aby ještěrky mohly snadno překonávat překážky.

Felsumy potřebují také dostatek tepla. Jejich terárium by mělo být vybaveno topným zařízením, které udržuje teplotu v rozmezí od 24 do 28 stupňů Celsia. Je také důležité, aby bylo terárium vybaveno UVB zářením, které je pro Felsumy nezbytné pro produkci vitamínu D3.

Felsumy potřebují také dostatek vlhkosti. Jejich terárium by mělo být vybaveno zvlhčovačem, který udržuje vlhkost v rozmezí od 40 do 60%.

Felsumy také potřebují dostatek úkrytů. Jejich terárium by mělo být vybaveno různými skrýšemi, jako jsou kameny, trsy trávy, kůry stromů a další přírodní materiály. Tyto úkryty pomáhají Felsumům cítit se v bezpečí a chránit je před stresujícími situacemi.

Kromě toho byste měli Felsumům nabídnout různé typy potravy. Jejich strava by měla být vyvážená a měla by zahrnovat čerstvou zeleninu, ovoce, maso a krmivo pro ještěrky.

V neposlední řadě je důležité, abyste Felsumům poskytli dostatek času na odpočinek. Jejich terárium by mělo být vybaveno několika místy, kde se mohou schovat a odpočívat.

Chov Felsumů je velmi zábavný a užitečný. Pokud se o ně správně staráte, můžete si užívat jejich krásného pohledu a pozorovat jejich zajímavé chování. Chov Felsumů je také skvělou příležitostí, jak se naučit o ještěrcích a jejich chovu.

Napsat komentář