Jak poznám že mám doma potkana?

Máte podezření, že máte doma potkana? Potkan je velmi šikovný hlodavec, který se dokáže prokousat skrz beton, slabší pletiva a nemá problémy ani s kabely z měkkých slitin mědi a hliníku. Proto je důležité vědět, jak poznat, že máte doma potkana.

Potkan je noční tvor, který se většinou pohybuje po zemi a skrývá se ve stínech. Jeho oči jsou velmi citlivé na světlo, takže je velmi pravděpodobné, že ho uvidíte, když se pohybuje v tmavých místnostech. Potkan má také velmi ostrý zrak, takže se může pohybovat i ve tmě.

Potkan je také velmi hbitý a může skákat až do výšky jednoho metru. Pokud se pohybuje po zemi, můžete ho pozorovat, jak se proplétá mezi nábytkem a stěnami. Jeho tělo je obvykle zbarveno do hnědé, černé nebo šedé barvy.

Potkan má také velmi silné čelisti, které mu umožňují prokousat se skrz beton, pletiva a kabely z měkkých slitin mědi a hliníku. To je důvod, proč je velmi pravděpodobné, že okusíte nějaké materiály, které byly předtím zcela neporušené.

Kromě toho můžete poznat, že máte doma potkana také podle typického trusu a zápachu močoviny. Potkan trusuje malé, tmavé kuličky, které jsou velmi lehké a snadno se rozptýlí. Zápach močoviny je velmi intenzivní a může být cítit i na velkou vzdálenost.

V případě, že máte podezření, že máte doma potkana, je důležité věnovat pozornost všem těmto známkám. Pokud je potkan v domě, je důležité, abyste ho co nejdříve odchytili a přemístili do bezpečného prostředí. To vám pomůže zabránit šíření nemocí a zabránit dalšímu škodlivému chování.

Napsat komentář