Jak se Zazimuje had?

Zazimování hadů je důležitým krokem, který pomáhá udržet jejich zdraví a vitalitu. Zazimování hadů je obecně velmi jednoduchý proces, který vyžaduje pouze několik jednoduchých kroků. Prvním krokem je zvolit správnou nádobu. Jako zazimovací box použijeme nejvhodněji patřičnou plastovou nádobu s pevnými stěnami a uzavíratelnou víkem. Box ale musí být dobře větratelný, aby přezimující had mohl volně dýchat.

Dalším krokem je zajistit, aby byla správná teplota. Důležitá je snížená teplota místnosti okolo 12 °C. Pokud je to možné, je vhodné místnost, ve které bude had přezimovat, vybavit termostatem, který bude udržovat teplotu v boxu na požadované úrovni.

Následujícím krokem je vyplnění boxu. Dno boxu vysteleme rašelinou nebo pilinami. Důležité je, aby materiál byl dobře vysušený, aby se zabránilo vzniku plísní. Někteří chovatelé doporučují přidat do nádoby několik listů borovice nebo jiného stromu, aby had měl příjemné místo k odpočinku.

Před zazimováním je třeba se ujistit, že had má dostatečnou váhu. Příliš hubený had by mohl během zazimování hynout. Had by měl být krmen minimálně týden před zazimováním.

Nakonec je třeba hada umístit do boxu. Je důležité, aby had měl dostatek prostoru k pohybu. Box by měl být uzavřen a umístěn na suchém, chladném místě.

Přezimování hadů může být pro některé chovatele obtížné, ale je to nezbytný krok k udržení jejich zdraví a vitality. Přezimování hadů je snadný proces, který vyžaduje pouze několik jednoduchých kroků. Prvním krokem je zvolit správnou nádobu, druhým krokem je zajistit správnou teplotu a třetím krokem je vyplnit box. Důležité je, aby had měl dostatek prostoru k pohybu a aby byl krmen dostatečně před zazimováním. Když jsou tyto kroky splněny, had může být bezpečně přezimován.

Napsat komentář