Jak se chová leguán?

Leguáni jsou zajímaví obyvatelé terárií, kteří vyžadují zvláštní péči. Pokud se chcete dozvědět více o tom, jak se chová leguán, čtěte dál.

Leguáni jsou živočichové, kteří se dobře přizpůsobí různým podmínkám. Přestože jsou všežraví, jejich strava by měla být pestrá a vyvážená. Měli byste jim poskytnout dostatek živin, aby se cítili zdraví a šťastní. Kromě toho by měli mít k dispozici dostatek vody. Teplota vody by se měla pohybovat kolem 20 – 25 °C, což nebude pro ještěra takový šok. Naproti tomu nahřátý leguán potřebuje mnohem teplejší vodu, maximálně 40 °C.

Terárium se rosí denně, v horkých dnech a během svlékání šupináče i 2x denně. Leguáni jako mnozí terarijní živočichové jsou závislí na okolní teplotě. Je důležité, aby byla v teráriu udržována konstantní teplota, která se pohybuje mezi 25 až 30 °C.

Leguáni jsou aktivní a rádi se pohybují. Proto je důležité, aby měli dostatek prostoru pro pohyb. V teráriu by mělo být dostatek předmětů, které jim poskytnou úkryt a místo pro odpočinek. Leguáni také milují kopat a šplhat, takže je důležité, aby měli dostatek předmětů, na které se mohou dostat.

Leguáni se mohou stát velmi přátelskými, pokud jsou dobře vychováváni. Je důležité, abyste je krmili pravidelně a vychovávali je s láskou a trpělivostí. Je důležité, abyste je naučili, že nejsou hrozbou, ale spíše přáteli.

Leguáni jsou velmi inteligentní a mohou se učit novým dovednostem. Je důležité, abyste jim poskytli dostatek stimulace, aby se mohli učit novým věcem. Můžete jim například dávat hračky, které je budou bavit.

Leguáni jsou krásní a zajímaví živočichové, kteří mohou být skvělými společníky. Pokud se o ně správně staráte, mohou být velmi spolehliví a milí. Pokud se chcete dozvědět více o tom, jak se chová leguán, věnujte pozornost všem výše uvedeným informacím.

Napsat komentář