Co si dát na noc?

Všichni víme, že večeře je jedním z nejdůležitějších jídel dne. Měli bychom si ji vychutnat, ale zároveň bychom měli dbát na to, abychom se nezapomněli přejídat. Je proto důležité, abychom si na večeři dali něco lehkého a zdravého.

Pokud se chcete vyhnout přejídání, je důležité vynechat i ostré koření a mastná jídla, protože organismus namísto odpočinku spotřebuje příliš energie na jejich trávení. Velice vhodný je celozrnný chléb, hnědá, žlutá, nebo zelená čočka a zelenina (rajčata, okurky, salát, celer, cuketa apod.). Doporučují se i přírodní jogurty a nízkotučný tvaroh.

Pokud chcete, aby vaše večeře byla ještě zdravější, můžete si dopřát i lehkou večeři s nízkým obsahem tuku. K tomu se hodí nízkotučné maso, jako je kuřecí nebo krůtí maso, které můžete připravit na páře nebo na grilu. Dále se hodí ryby, jako je losos, tuňák nebo sardinky. Můžete si také dopřát libové maso, jako je hovězí nebo králičí maso.

Kromě masa můžete do své večeře zahrnout i zeleninu. Zelenina je bohatá na vitamíny, minerály a vlákninu, které jsou nezbytné pro zdraví. Vhodné jsou například brokolice, květák, špenát, kedlubny, cuketa, rajčata, okurky nebo salát.

Pokud máte chuť na něco sladkého, můžete si dopřát něco lehkého, jako je ovoce nebo jogurt. Ovoce je bohaté na vitamíny a minerály a je velmi snadno stravitelné. Kromě toho je plné vlákniny, která je pro zdraví velmi důležitá.

Výběr večeře je velmi důležitý. Je důležité, abyste si vybrali něco lehkého a zdravého, abyste se nezapomněli přejídat. Je také důležité, abyste si vybrali potraviny bohaté na vitamíny, minerály a vlákninu. Taková večeře vám pomůže získat dostatek energie na další den a zároveň se vyhnout přejídání.

Napsat komentář