Jak vypadá nejjedovatější had na světě?

Had Taipan menší je jedním z nejjedovatějších hadů na světě. Jeho jed je tak toxický, že už 0.01 mg stačí na usmrcení tvora o váze jeden kilogram. Tento had se vyskytuje v Austrálii a jeho hnědá barva je nenápadná.

Většina lidí si myslí, že hadi jsou jedovatí, ale to není vždy pravda. Většina hadů, které se vyskytují v Austrálii, jsou nejedovatí. Nejvíce toxický jed má právě had Taipan menší. Jeho jedové váčky jsou malé, ale stačí k usmrcení.

Had Taipan menší se živí hlodavci. Ty mohou být menší i větší. Had se při lovu své kořisti skrývá a čeká na příležitost. Jakmile se kořist objeví, had ji uštkne a injektuje jed. To je pro něj nejúčinnější způsob lovu.

Had Taipan menší je také jedním z největších hadů v Austrálii. Může dosáhnout délky až 2 metry. Jeho tělo je pokryto hladkou kůží a má velké oči. Jeho hnědá barva je nenápadná a umožňuje mu skrývat se ve svém prostředí.

Jeho jed je tak silný, že i malé množství stačí k usmrcení. Vědci se domnívají, že jeho jed je tak silný, protože se vyskytuje v oblastech s velkou koncentrací jedovatých rostlin. Tyto rostliny produkují toxiny, které se mohou dostat do krve hada a zesílit jeho jed.

Had Taipan menší je nebezpečný, ale jeho jed je velmi obtížné získat. Proto se nedoporučuje sbírat hady ani se jim příliš přibližovat. Pokud se však setkáte s hadem Taipan menším, je nejlepší se mu vyhnout a nechat ho být.

Napsat komentář