Jak na hady?

Hadí invaze je pro mnoho lidí noční můrou. Vyhnout se jim může být obtížné, ale existuje několik způsobů, jak se jim vyhnout. Prvním krokem je zabránit hadům v tom, aby se dostali do vaší zahrady. Nejlepší způsob, jak toho dosáhnout, je udržovat trávu krátkou. Když je tráva krátká, je méně prostoru pro hady, aby se ukrývaly. Kromě toho je třeba se vyhnout hromadění odpadků a odstranit všechny potenciální úkryty, jako jsou kameny, trámy, kůlny nebo staré krabice.

Dalším krokem je zabránit hadům v tom, aby se pohybovali po vaší zahradě. Nejjednodušší způsob, jak toho dosáhnout, je použít materiály, které hadům ztěžují klouzání, jako jsou listy cesmíny, šišky, vaječné skořápky a štěrk. Můžete je umístit kolem plotu nebo na místa, kde se hadi často pohybují.

Posledním krokem je výsadba rostlin, které hady odpuzují. Mezi takové patří například měsíček, citronová tráva a pelyněk. Můžete je vysadit kolem plotu nebo na místa, kde se hadi často pohybují.

Vyhnout se hadům může být obtížné, ale s těmito tipy můžete snížit jejich počet v okolí vaší zahrady. Udržujte trávu krátkou, abyste odstranili možný úkryt pro hady. Kolem plotu použijte materiály, které hadům ztěžují klouzání, jako jsou listy cesmíny, šišky, vaječné skořápky a štěrk. Výsadba rostlin, které hady odpuzují, je také dobrým způsobem, jak se jim vyhnout.

Pokud se vám přesto podaří hada v zahradě najít, nepanikařte. Nejlepší způsob, jak se s ním vypořádat, je ho chytit a odnést na bezpečné místo. Nezapomeňte však, že hadi jsou chránění zákonem a nesmí být zabíjeni.

Hadí invaze může být frustrující, ale s několika jednoduchými kroky můžete snížit riziko jejich výskytu. Udržujte trávu krátkou, abyste odstranili možný úkryt pro hady. Kolem plotu použijte materiály, které hadům ztěžují klouzání, jako jsou listy cesmíny, šišky, vaječné skořápky a štěrk. Výsadba rostlin, které hady odpuzují, je také dobrým způsobem, jak se jim vyhnout. Pokud se vám přesto podaří hada v zahradě najít, nepanikařte. Nejlepší způsob, jak se s ním vypořádat, je ho chytit a odnést na bezpečné místo.

Napsat komentář