Které zvíře je nejtěžší na světě?

Které zvíře je nejtěžší na světě? To je otázka, kterou si kladou milovníci zvířat po celém světě. Odpověď není jednoduchá, protože záleží na tom, jak se zvířata srovnávají. Plejtvák obrovský (Balaenoptera musculus) je největší zvíře na světě a dorůstá délky až 30 metrů a váží přes 200 tun.

Existuje však několik dalších zvířat, která jsou vážně konkurenceschopná. Například africký slon (Loxodonta africana) je nejtěžší savc na světě. Dorůstá délky až 4 metry a váží až 7 tun. Africký slon může být ještě těžší, pokud je ve skupině, protože se mohou spojit až do velikosti 25 tun.

Dalším zvířetem, které je velmi těžké, je žralok bílý (Carcharodon carcharias). Tento žralok dorůstá délky až 6 metrů a váží až 2 tuny. Žralok bílý je také jedním z nejnebezpečnějších živočichů na světě.

Dalším zvířetem, které je velmi těžké, je tučňák obrovský (Macronectes giganteus). Tento pták dorůstá délky až 3 metry a váží až 8 tun. Tučňák obrovský je největším ptákem na světě a jeho tělesná hmotnost je obrovská.

Nakonec je tu ještě jedno zvíře, které je velmi těžké. Jde o krokodýla nilského (Crocodylus niloticus). Tento krokodýl dorůstá délky až 6 metrů a váží až 1,5 tuny. Krokodýl nilský je největším krokodýlem na světě a jeho tělesná hmotnost je obrovská.

Všechna zvířata jsou velmi těžká, ale Plejtvák obrovský (Balaenoptera musculus) je nejtěžší ze všech. Dorůstá délky až 30 metrů a váží přes 200 tun. To je opravdu obrovská váha pro jedno zvíře.

Pokud se ptáte, které zvíře je nejtěžší na světě, odpověď je jasná: Plejtvák obrovský (Balaenoptera musculus). Toto zvíře je největší a nejtěžší ze všech zvířat na světě. Jeho tělesná hmotnost je opravdu obrovská a jeho velikost je impozantní. 20. 1. 2012.

Napsat komentář