Jak zařídit akvárium pro krevetky?

Jak zařídit akvárium pro krevetky?

Krevety jsou oblíbené vodní živočichy, které se často používají jako domácí mazlíčci. Pokud se rozhodnete pro jejich chov, je důležité zařídit jim vhodné prostředí. Následující článek vám poradí, jak na to.

Když začínáte s chovem krevet, je nejdůležitější vybrat správné akvárium. Ideální velikost akvária pro krevety je alespoň 20 litrů. Pokud chcete chovat více krevet, je lepší pořídit větší akvárium. V akváriu by mělo být dostatek prostoru pro úkryty. Vhodné jsou pláty břidlice, kameny, které je lepší před umístěním do akvária vyvařit, a rostliny a mechy. Je lepší se vyhnout umělým a barveným předmětům.

Když máte akvárium připravené, je čas vybrat vhodnou vodu. Krevety jsou vodní živočichové, kteří žijí ve vodě s neutrálním pH. Je tedy důležité, abyste vybrali vodu s neutrálním pH. Pokud je voda příliš kyselá nebo zásaditá, může to poškodit krevety.

Dalším krokem je vybrat vhodné osvětlení. Krevety potřebují dostatek světla, aby se cítily dobře. Je lepší zvolit světlo, které je schopné vytvářet denní cyklus. To znamená, že by mělo být světlo po dobu 12 hodin a potom tmu po dobu 12 hodin.

Krevety potřebují také dostatek kyslíku. Kyslík se v akváriu uvolňuje pomocí filtru. Filtry jsou důležité pro čištění vody a udržování správného pH. Je také důležité pravidelně měnit vodu, aby se udržovala čistota.

Krevety jsou ve svém přirozeném prostředí plovoucí živočichové. Proto je důležité, abyste do akvária přidali plovoucí rostliny. Plovoucí rostliny poskytují krevety úkryt a zároveň poskytují potřebnou výživu.

Krevety jsou velmi aktivní živočichové, kteří potřebují dostatek prostoru k pohybu. Proto je důležité, abyste do akvária přidali dostatek úkrytů. V akváriu je pro krevety dobré vytvořit větší množství úkrytů. Použít na to můžeš pláty břidlice, kameny či jiné prvky, které je lepší před umístěním do akvária vyvařit. Vyhýbal bych se umělým a barveným předmětům. Samozřejmě vhodné rostliny a mechy funkci úkrytů splní dokonale.

Když máte akvárium připravené, je čas na krmení. Krevety potřebují pestrou stravu. Ideální je kombinace komerčních krmiv a živých potravin, jako jsou larvy, červi a měkkýši.

Když máte vše připravené, je čas přidat krevety do akvária. Nejlepší je koupit krevety od důvěryhodného prodejce. Před vložením krevet do akvária je důležité, abyste je nejprve připravili. To znamená, že je musíte nejprve ponořit do akvária a nechat je tam po dobu 15 minut, aby se mohly přizpůsobit teplotě vody.

Pokud se vám podaří správně zařídit akvárium pro krevety, budou se cítit dobře a budou se vám odměňovat svou krásou. Vytváření akvária pro krevety může být časově náročné, ale výsledek stojí za to.

Napsat komentář