Jaký je rozdíl mezi Krevetou a Garnátem?

Krevetky a garnáti jsou obě mořské živočichy, které jsou oblíbené jako potrava. Často jsou zaměňovány, ale ve skutečnosti se mezi nimi liší v několika ohledech.

Krevetky jsou malé a mají obvykle krátké nožičky a na dvou párech drápky. Mají obvykle kulatý tvar a jejich tělo je obaleno tvrdou skořápkou. Jejich barva se může lišit od šedé po růžovou.

Garnáti jsou větší než krevety a mají delší nožičky a drápky na třech párech. Jejich tělo je obaleno tvrdou skořápkou, která může být šedá, zelená nebo červená.

Krevety a garnáti se liší i v jejich stravě. Krevety se živí planktonem a malými částicemi, zatímco garnáti se živí malými rybami, korýši a dalšími mořskými živočichy.

Krevety a garnáti se také liší ve svém způsobu pohybu. Krevety se pohybují pomocí svých nožiček a drápků, zatímco garnáti se pohybují pomocí svých předních nožiček.

Krevety a garnáti se také liší ve svém vývoji. Krevety se vyvíjejí z vajíček, která se po oplodnění vylíhnou do larv, které se později vyvinou do dospělých krevet. Garnáti se vyvíjejí z vajíček, která se po oplodnění vylíhnou do larv, které se později vyvinou do dospělých garnátů.

Krevety a garnáti se také liší ve svém chování. Krevety se obvykle pohybují ve skupinách a často se schovávají v úkrytech, zatímco garnáti se obvykle pohybují samostatně.

Krevety a garnáti se také liší ve svém využití. Krevety jsou oblíbené jako potrava a jsou často používány v kuchyni. Garnáti jsou také oblíbené jako potrava, ale jsou také často používány v akváriích.

V závěru lze říci, že krevety a garnáti jsou velmi odlišné mořské živočichy. Liší se ve velikosti, barvě, stravě, pohybu, vývoji a chování. Jejich využití se také liší, krevety jsou oblíbené jako potrava a garnáti jsou často používány v akváriích.

Napsat komentář