Jak poznat že Mečovka bude rodit?

Mečovka je oblíbená ryba, která se často chová v akváriích. Chovatelé se obvykle snaží zjistit, kdy se mečovka bude rodit. Tento článek vám pomůže pochopit, jak poznat, že mečovka bude rodit.

V první řadě je důležité si uvědomit, že samička mečovky se před porodem začne „nalévat“. To znamená, že její tělo se zvětší a prohloubí se její prsní část. Samička bude vypadat jako bachratá loďka s hlubokým kýlem.

Kromě toho, můžete také pozorovat, jak se samička chová. Obvykle se stane méně aktivní a bude se více schovávat. Můžete také zaznamenat, že se začne často otáčet. To je způsobeno tím, že se snaží zmírnit tlak na své tělo.

Dalším znakem, který vám může pomoci určit, že se mečovka bude rodit, je skvrna březosti. To jsou tmavé oční body mladých rybiček, které se objeví na břiše samičky.

Je také důležité si uvědomit, že mečovka může být březí až dva měsíce. Takže je důležité být trpělivý a pozorovat ji po celou dobu.

V závěru je důležité zdůraznit, že pozorováním chování samičky mečovky a jejího těla můžete poznat, že se bude rodit. Důležité je také vědět, že může trvat až dva měsíce, než se samička porodí.

Napsat komentář