Jak se pozná samec Betty?

Betty je jednou z nejpopulárnějších druhů ryb, které se vyskytují v akváriích. Není divu, že se mnozí akvaristé ptají, jak poznat samec od samice. Je to důležité, protože může mít vliv na úspěšnost chovu. Existuje několik způsobů, jak rozlišit samec od samice Betty.

Nejjednodušším způsobem je podívat se na bradavku. Ta je u samiček vždy bílá, většinou výrazně viditelná, zatímco u samců ji zpravidla nenajdeme. Není to však 100% rozlišovací znak, pozor na to. I někteří mladí samci mohou mít bradavku výraznou. Obecně se můžeme řídit tím, že pokud ji rybka nemá, je to samec (vždy však musíme zohlednit i další znaky).

Dalším způsobem, jak rozlišit samec od samice Betty, je pozorovat jejich chování. Samci jsou většinou aktivnější a agresivnější. Jsou schopni bojovat o území a často se vyhýbají jiným rybám. Samice jsou obvykle mírnější a klidnější.

Dalším způsobem, jak poznat samec od samice, je pozorovat jejich tělo. Samci jsou obvykle větší a mohou mít výraznější ploutve. Samice jsou menší a jejich ploutve jsou méně výrazné.

Posledním způsobem, jak rozlišit samec od samice Betty, je pozorovat jejich barvu. Samci jsou obvykle tmavší a mohou mít výrazné černé skvrny. Samice jsou světlejší a jejich barva je méně výrazná.

Jak vidíte, existuje několik způsobů, jak rozlišit samec od samice Betty. Je důležité, abyste se vždy řídili všemi znaky a nikdy se neopírali jen o jeden. Když budete postupovat podle všech znaků, měli byste být schopni rozlišit samec od samice.

Napsat komentář