Jak poznat že živorodka bude rodit?

Živorodka je velmi populární akváriová ryba, která se často chová v domácích akváriích. Její porody jsou velmi zajímavé a zábavné, ale často je obtížné poznat, kdy se živorodka bude rodit. Tato článek vám pomůže poznat příznaky skvrně březosti, které se objeví před porodem.

Skvrně březosti je jedním z nejdůležitějších příznaků, které ukazují, že se živorodka bude rodit. Skvrny březosti jsou malé, bílé skvrny, které se objevují na břiše samičky. Tyto skvrny se začnou objevovat asi týden před porodem a postupně se zvětšují.

Současně se samičce prohlubuje celá břišní partie. Živorodka se bude zdát jako přifouknutá a bude mít velmi vystouplou břišní partii. Tato část břicha bude velmi citlivá na dotek a bude se zdát, jako by byla napnutá.

Těsně před porodem se objeví další příznak. Z močopohlavní papilky se objeví malá “rourečka”. Tato rourečka je velmi malá a je patrná při pohledu z boku. Pokud ji dokážete vysledovat, je nejvyšší čas přemístit samičku do porodničky.

Kromě skvrně březosti a vystouplé břišní partie můžete pozorovat i další příznaky, které ukazují, že se živorodka bude rodit. Samička bude mít často zvýšenou aktivitu a bude se často přemisťovat po akváriu. Bude také více jíst a často bude vylučovat větší množství žluči.

Pokud chcete, aby se živorodka narodila bez problémů, je důležité, abyste pozorovali tyto příznaky. Je také důležité, abyste se ujistili, že je samička v bezpečí a že je vhodné prostředí pro porod. Pokud je vše v pořádku, můžete se těšit na zábavný a úžasný zážitek, když se živorodka narodí.

Napsat komentář