Jaká ryba žere šneky?

Všichni akvaristé ví, že plži jsou oblíbenou pochoutkou pro ryby. Ale které druhy ryb žerou šneky? V tomto článku se podíváme na to, jaké druhy ryb žerou šneky a proč.

Nejčastěji se v akváriích setkáte s krunýřovci (Ancistrus, Glyptoperichthys, atd.), kteří jsou velmi náruživí šnečí lovci. Krunýřovci jsou malí, měkkoskvrní ryby, které jsou schopné ulovit a pozřít i velkého šneka. Krunýřovci jsou schopni žít ve vodě s různou tvrdostí, což jim umožňuje žít v různých akváriích. Když mají nedostatek masité stravy, šneky jsou jejich oblíbenou pochoutkou. Krunýřovci je okusují tak důkladně, že ti pak nakonec uhynou.

Dalšími rybami, které žerou šneky, jsou živorodky, jako jsou platy, gupky a mečovky. Tyto ryby mají rády kousat a okusovat různé předměty ve svém akváriu, včetně šneků. Šneci jsou pro ně snadnou kořistí, kterou mohou ulovit a pozřít. Z nedostatku potravy je ozobávají i labyrintky, jako jsou rájovci, bojovnice a čichavci. Tyto ryby jsou schopny ulovit a pozřít i malé šneky, ale také strhávají z podkladu vajíčka plžů.

Některé druhy ryb jsou schopny žít ve společném akváriu s šneky. Tyto ryby jsou obvykle velké a silné, jako jsou cichlidy, které se živí jinou potravou, než jsou šneci. Některé druhy cichlid jsou dokonce schopny ochránit šneky před ostatními rybami.

Existují také ryby, které jsou schopny žít ve společném akváriu s šneky, ale nejsou schopny je žrát. Tyto ryby jsou obvykle malé a mírumilovné, jako jsou neonky, tetra nebo rybky skaláry. Tyto ryby se živí potravou, která je pro šneky nepoživatelná, takže je v akváriu nemohou ulovit.

V závěru je třeba říci, že šneci jsou oblíbenou pochoutkou pro mnoho druhů ryb. Některé druhy ryb jsou schopny žít ve společném akváriu s šneky, ale jiné je budou okusovat. Proto je důležité zvážit druhy ryb, které chcete do akvária přidat, abyste se ujistili, že budou všechny ryby v akváriu spokojené a že šneci budou mít dostatek potravy.

Napsat komentář