Jak se anglicky řekne kakao?

Kakao je oblíbená pochoutka, kterou mnozí z nás používají k úpravě čaje nebo kávy. Je to také jedna z ingrediencí, které se používají k výrobě mnoha druhů čokoládových výrobků. Jak se ale anglicky řekne kakao?

Kakao je ve skutečnosti slovo, které je odvozeno z španělštiny a jeho původní znění je „cacao“. Slovo „cacao“ je odvozeno z jazyka Nahuatl, který je jazykem starých Aztéků. Slovo „cacao“ bylo přeloženo do angličtiny jako „cocoa“. Slovo „cocoa“ je tedy anglickým ekvivalentem pro „kakao“.

Kakao je získáváno z kakaovníku, tropického stromu, který je přirozeně rozšířen v tropických oblastech Jižní Ameriky. Kakaovník produkuje kakaové boby, které jsou používány k výrobě kakaa. Kakaové boby se musí nejprve sušit, aby se z nich dalo získat kakao.

Kakao se používá k výrobě čokolády, ale také k přípravě nápojů. Kakao je také často používáno jako přísada do dortů, zákusků a dalších sladkostí. Kakaové boby se také používají k výrobě kakaového másla, které se používá jako základ pro mnoho kosmetických produktů.

Kakaovník je však zcela závislý na opylování včelami pro produkci ovoce a semínek. Bez včel by kakaovník nemohl produkovat kakaové boby. Včely jsou tedy nezbytné pro produkci kakaa.

Kromě včel je také nutné, aby byly kakaovníky správně pěstovány. Kakaovníky potřebují vlhké a teplé podnebí, aby mohly produkovat kvalitní kakaové boby. Pokud jsou kakaovníky pěstovány v nevhodných podmínkách, mohou produkovat kakaové boby, které nejsou dostatečně kvalitní pro výrobu kakaa.

Kromě včel a správného pěstování kakaovníků je také nutné, aby byly kakaové boby správně zpracovány. Kakaové boby se musí nejprve rozemlít na prášek a poté se musí zahřát na vysokou teplotu, aby se z nich dalo získat kakao.

Kakao je tedy výsledkem mnoha kroků, které jsou závislé na opylování včelami, správném pěstování kakaovníků a správném zpracování kakaových bobů. Pokud se všechny tyto kroky provedou správně, můžeme si užívat chutnou pochoutku, kterou je kakao. Takže pokud se ptáte, jak se anglicky řekne kakao, odpověď je jednoduchá – cocoa.

Napsat komentář