Co se zbytkem krevet?

Krevety jsou jednou z nejoblíbenějších mořských pochutin. Jejich chuť je nezaměnitelná a jejich křupavá kůže je velmi oblíbená. Všichni milují krevety, ale málokdo ví, že zbytky krevet lze zužitkovat. Není nutné vyhazovat zbytky krevet, můžete je využít k výrobě skvělého vývaru.

K přípravě vývaru ze slupek krevet budete potřebovat kvalitní olej, zeleninu, nějaký ten alkohol, trochu mouky a smetanu. Všechny tyto ingredience se smíchají dohromady a přivedou se k varu. Poté se směs přecedí a přidá se trocha smetany. Výsledkem je silná, voňavá a pikantní polévka, známá jako bisque (čti bisk).

Kromě toho, že je vývar ze slupek krevet velmi chutný, má i řadu dalších výhod. Jednou z nich je, že je to zdravá a vyvážená strava. Je bohatý na bílkoviny, vitamíny a minerály, které jsou pro naše tělo nezbytné. Je také bohatý na omega-3 mastné kyseliny, které jsou prospěšné pro naše srdce a cévy.

Kromě toho, že je vývar ze slupek krevet zdravý, je také velmi snadno připravitelný. Stačí smíchat všechny ingredience dohromady a nechat je vařit. Poté se směs přecedí a přidá se trocha smetany. Výsledkem je silná, voňavá a pikantní polévka, která se dá podávat s různými druhy pečiva nebo zeleninou.

Vývar ze slupek krevet je také skvělou příležitostí, jak využít zbytky krevet. Mnoho lidí vyhazuje zbytky krevet, aniž by si uvědomili, že je lze zužitkovat. Pokud budete příště vařit krevety, nevyhazujte zbytky, ale využijte je k přípravě vývaru.

Vývar ze slupek krevet je skvělou volbou pro všechny, kteří hledají zdravou a chutnou alternativu k běžným polévkám. Je bohatý na bílkoviny, vitamíny a minerály, které jsou pro naše tělo nezbytné. Je také snadno připravitelný a je skvělou příležitostí, jak využít zbytky krevet. Pokud budete příště vařit krevety, nevyhazujte zbytky, ale využijte je k přípravě vývaru.

Napsat komentář