Co je potřeba pro chov krevetek?

Chov krevetek je zábavný a snadný způsob, jak si pořídit domácí akvárium. Krevetky jsou oblíbené pro svou snadnou péči a jejich krásné barvy. Abyste mohli úspěšně chovat krevety, je důležité vědět, jaké jsou jejich potřeby.

Krevetky potřebují kvalitní vodu a dostatek prostoru pro pohyb. Ideální teplota vody pro krevety je mezi 23-27°C, pro některé specifické druhy to může být mírně odlišné. Parametry vody jako je Ph, tvrdost a podobně už nejsou pro krevetky až tak zásadní, ale určitě by se neměly pohybovat v extrémních hodnotách. Potřebují hlavně vápník pro svůj krunýř a proto by neměla být voda příliš měkká.

Kromě toho krevetky potřebují dostatek krmiva. Existuje mnoho druhů krmiv, které jsou vhodné pro krevetky. Mezi ty nejčastější patří granulované krmivo, mražené krmivo, sušené krmivo a živé krmivo. Je důležité, abyste se ujistili, že krmivo je vyrobeno z kvalitních surovin a že je vhodné pro krevetky.

Krevetky také potřebují dostatek úkrytů a úkrytů. To je důležité, protože krevetky jsou velmi plaché a potřebují místo, kde se mohou schovat, když se cítí ohrožené. Nejlepší je použít něco, co je pro krevetky přírodní, jako jsou kameny, korálky nebo tráva.

Kromě toho je důležité, abyste se ujistili, že akvárium je dostatečně velké pro počet krevet, které chováte. Je důležité, aby každá kreveta měla dostatek prostoru pro pohyb a aby měla dostatek úkrytů.

V neposlední řadě je důležité, abyste se ujistili, že akvárium je dostatečně čisté. Je důležité, abyste pravidelně měnili vodu a čistili akvárium. To pomůže udržet vodu čistou a zdravou pro krevety.

Jak vidíte, je mnoho věcí, které je třeba udělat, abyste mohli úspěšně chovat krevety. Je důležité, abyste věděli, jaké jsou jejich potřeby, abyste mohli poskytnout krevety správnou péči.

Napsat komentář