Jak jíst vařené krevety?

Krevety jsou vyhledávanou pochoutkou, která se může připravit na mnoho způsobů. Vaření krevet je jednoduchý proces, který může být zvládnut i začátečníkem. Pokud se rozhodnete vařit krevety, měli byste vědět, jak na to.

Nejprve je třeba krevety oloupat. To se dělá tak, že se krevety položí na prkénko a několikrát jejím okrajem pořádně zatlačíte. Oloupané krevety je poté třeba opláchnout. Poslední článek a ploutvičku je praktické ponechat – dobře se za ně při jídle drží.

Krevety je poté třeba připravit k vaření. Můžete je přidat do hrnce s vařící vodou a přidat trochu soli. Krevety by měly vařit po dobu asi jedné minuty. Pokud je voda příliš horká, mohou se krevety připálit.

Když jsou krevety uvařené, můžete je servírovat. Krevety za syrova vypadají nevábně, tepelnou úpravou však zrůžoví a zkrásní. Ideální přílohou krevet po asijsku je jasmínová rýže.

Krevety můžete také smažit. Připravte si směs z mouky, vajec a strouhanky. Následně oloupané krevety obalte ve směsi a vložte do rozpáleného oleje. Smažte je po dobu asi jedné minuty.

Krevety můžete také grilovat. Připravte si grilovací pánev a rozpálený gril. Oloupané krevety dejte na pánev a přidejte trochu olivového oleje. Přiklopte grilovací pánev a grilujte po dobu asi jedné minuty.

Krevety můžete také připravit na pánvi. Připravte si pánev s olivovým olejem a rozpálenou pánev. Oloupané krevety dejte na pánev a smažte po dobu asi jedné minuty.

Krevety můžete také připravit v troubě. Připravte si pečící plech a oloupané krevety dejte na plech. Přidejte trochu olivového oleje a pečte v troubě po dobu asi jedné minuty.

Ať už budete krevety vařit, nebo smažit, udělané jsou za minutu. Můžete je podávat samotné nebo s jasmínovou rýží. Je to vynikající pochoutka, kterou můžete připravit na mnoho způsobů.

Napsat komentář