Jak správně chovat krevetky?

Krevetky jsou oblíbeným akváriovým druhem, který může přinést do vašeho akvária život a zábavu. Pokud jste se rozhodli chovat krevetky, je důležité, abyste je chovali správně. V tomto článku se podíváme na některé základní tipy, jak chovat krevetky, abyste mohli získat co nejvíce z jejich chovu.

Nejdůležitější věcí, kterou musíte udělat, je zajistit, aby byly krevetky vhodně ubytovány. Nejlepší je mít akvárium s objemem alespoň 10 litrů na každou krevetku. Akvárium by mělo být vybaveno filtrem, který bude čistit vodu a udržovat ji čistou.

Dalším důležitým faktorem je teplota vody. Ideálně by měla být teplota od 23-27°C, pro některé specifické druhy to může být mírně odlišné. Parametry vody jako je Ph, tvrdost a podobně už nejsou pro krevetky až tak zásadní, ale určitě by se neměly pohybovat v extrémních hodnotách. Potřebují hlavně vápník pro svůj krunýř a proto by neměla být voda příliš měkká.

Krevetky potřebují také dostatek úkrytů, kam se mohou schovat. Můžete použít kameny, trávu, rostliny a další předměty, které jim poskytnou dostatek úkrytů. To jim také pomůže se cítit v bezpečí.

Krevetky také potřebují kvalitní krmivo. Nejlepší je dávat jim krmivo, které je speciálně navržené pro krevetky. Můžete také přidat do akvária živé rostliny, které krevetky mohou žrát.

Kromě toho je důležité, abyste se ujistili, že akvárium je dobře větrané. Krevetky potřebují kyslík, aby mohly dýchat. Pokud se akvárium nevětrá dostatečně, může to vést k tomu, že krevetky nebudou mít dostatek kyslíku.

Krevetky jsou velmi zábavné a snadno se starají o akvárium. Pokud se budete držet těchto základních tipů, měli byste mít úspěch s chovem krevet. Budete mít krásné akvárium s krevetami, které budou vypadat skvěle a přinášet vám radost.

Napsat komentář