Jak vybavit akvárium pro krevetky?

Když se rozhodnete vybavit akvárium pro krevetky, je důležité vědět, jaké jsou nejlepší možnosti pro filtraci vody. Vybírat můžete mezi externími a interními filtry. Externí filtry jsou obvykle vybaveny výměnnými filtračními náplněmi, které je třeba často měnit. Interní filtry jsou obvykle instalovány do akvária a jsou vybaveny výměnnými filtračními náplněmi, které je třeba často měnit.

Vhodná filtrace vody je pro krevetky nezbytná. Je důležité nepoužívat filtry, které mohou, zejména malé krevetky nasát a usmrtit. Čím je plocha filtračního materiálu větší, tím je to lepší. Půdní filtr se doporučuje spíše jen v pár případech a při jeho použití se do substrátu nesmějí vysazovat rostliny.

Vybírat můžete mezi několika druhy filtrů. Mezi nejpopulárnější patří kaskádové filtry, které jsou obvykle vybaveny několika filtračními náplněmi. Tyto filtry jsou obvykle umístěny na boku akvária a jsou vybaveny hadicemi, které se používají k přivádění čerstvé vody do akvária. Dalším typem filtru je vzduchový filtr, který je vybaven vzduchovou pumpou, která pomáhá čerpat vzduch do akvária.

Snad nejvhodnější je molitanový filtr. Tento typ filtru je vybaven několika vrstvami molitanu, které jsou umístěny v akváriu. Molitanový filtr je schopen filtrovat velké množství škodlivin a nečistot z vody a jeho účinnost je vyšší než u jiných typů filtrů.

Kromě toho je důležité zajistit, aby v akváriu byla dostatečná cirkulace vody. K tomu je třeba použít vodní čerpadlo nebo vodní pumpu. Vodní čerpadlo je obvykle umístěno na dně akvária a je vybaveno hadicemi, které se používají k přivádění čerstvé vody do akvária. Vodní pumpa je obvykle umístěna na boku akvária a je vybavena hadicemi, které se používají k přivádění čerstvé vody do akvária.

Vybavení akvária pro krevetky je důležité, aby se zajistilo, že krevetky budou mít dostatečnou výživu a čistou vodu. Je důležité vybrat správný typ filtru a zajistit dostatečnou cirkulaci vody. Pokud se o to postaráte, můžete si být jisti, že vaše krevetky budou žít dlouhý a šťastný život.

Napsat komentář