Jak velké akvárium pro neonky?

Neonky jsou krásné ryby, které jsou oblíbené mezi akvaristy. Jsou to malé ryby, které se dobře hodí do malých akvárií. Pokud se rozhodnete chovat neonky, musíte se zamyslet nad velikostí akvária. Jak velké akvárium potřebují neonky?

Neonky jsou malé ryby, které se obvykle chovají ve skupinách po pěti až deseti kusech. Proto je důležité mít dostatečně velké akvárium, aby se vešly všechny ryby. Minimální doporučená velikost nádrže je 60 cm a 120 l. Toto akvárium by mělo být dostatečně velké pro skupinu neonků.

Kromě velikosti akvária je také důležité zvolit správné osvětlení. Světlo by nemělo být intenzivní, ale pouze tlumené. V ideálním případě je dobré použít plovoucí rostliny, které zamezí průniku světla a akvárium bude tmavší. Dno by mělo být tmavé.

Neonky potřebují také filtr, aby se v akváriu udržovala čistá voda. Filtry jsou k dispozici v různých velikostech a typů. Je důležité zvolit filtr, který je dostatečně silný, aby dokázal zajistit dostatečnou cirkulaci vody.

Neonky jsou také ryby, které potřebují čistou vodu. Proto je důležité pravidelně měnit vodu v akváriu. To je důležité pro udržení zdraví ryb. Je také důležité pravidelně čistit akvárium a odstraňovat odpadky a nečistoty.

Neonky jsou krásné ryby, které se dobře hodí do malých akvárií. Pokud se rozhodnete chovat neonky, je důležité zvolit správnou velikost akvária, osvětlení a filtr. Je také důležité pravidelně měnit vodu a čistit akvárium. Tímto způsobem můžete udržet zdraví a dobrou kondici vašich neonků.

Napsat komentář