Jak jíst celé krevety?

Krevety jsou jednou z nejoblíbenějších pochutin, které můžete zažít. Ať už je jíte v restauraci nebo si je připravíte doma, krevety jsou vždy skvělou volbou. Jeden z nejčastějších dotazů, které dostáváme, je, jak jíst celé krevety. Jak si poradit s krevetkami je odvozené od toho, zda je dostaneme loupané nebo neloupané.

K loupaným krevetám nám stačí příbor. Většinou jsou loupané krevety již připravené k jídlu, takže je můžete jíst stejně jako jiné druhy masa. Většinou se podávají s nějakou omáčkou nebo dipem.

Neloupané krevety však jíme rukama tak, že nejdříve odlomíme hlavičku, poté odlupujeme skořápku směrem od nožiček a odložíme skořápku i s nožičkama na talíř. Poté můžeme vyjmout vnitřek a zbývající část skořápky odloupneme. Můžeme také odstranit střevní trubici, která je viditelná na břiše krevety.

Vyčištěnou krevetu můžeme připravit na mnoho způsobů. Můžete je grilovat, smažit, pečit nebo je přidat do salátu. Krevety jsou také skvělou přísadou do polévek a omáček.

Krevety jsou bohaté na bílkoviny a jsou také velmi nízkokalorické. Mají také vysoký obsah omega-3 mastných kyselin, což je prospěšné pro zdraví srdce. Obsahují také vápník, hořčík, selen, zinek a další vitamíny a minerály.

Pokud jde o bezpečnost potravin, je důležité si uvědomit, že krevety by měly být vždy dobře tepelně upravené. U neloupaných krevet je důležité, aby byly dobře umyté, aby se odstranily všechny nečistoty.

Krevety jsou skvělou volbou pro zdravou a chutnou večeři. Ať už je jíte loupané nebo neloupané, s přípravou krevet je to jednoduché. Stačí si vybrat oblíbenou přípravu a můžete si užívat chutnou večeři.

Napsat komentář