Porcování kapra na podkovy je jednou z nejlepších metod, jak si připravit kapra na přípravu jídla. Porcování kapra na podkovy vám umožní získat nejvíce masa z kapra, aniž byste se museli zápolit s těžkými kostmi. Pokud se chcete naučit, jak naporcovat kapra na podkovy, přečtěte si tento článek.
Nejprve je třeba vybrat správnou velikost podkovy. Pokud je kapr malý, je lepší použít menší podkovu. Pokud je kapr větší, je lepší použít větší podkovu. Je také důležité, abyste si vybrali správný typ podkovy. Některé podkovy jsou vyrobeny z kovu, jiné z plastu. Pokud se rozhodnete použít kovovou podkovu, ujistěte se, že je vyrobena z nerezové oceli.
Poté, co jste si vybrali správnou velikost a typ podkovy, je čas začít s porcováním. Začněte tím, že odříznete hlavu kapra. Pak odřízněte ocas. Nyní je čas na porcování. Veďte řez tak, abyste nezápolili se silnými kostmi u ploutví a na začátku hřbetní ploutve. Vůbec není třeba ploutve před porcováním usekávat, štípat či s nimi jiným způsobem zápolit. Z odříznuté podkovy totiž docela snadno odstraníte ploutev i s přilehlou kostí.
Když jste odřízli všechny podkovy, je čas na čištění. Nejprve odstraňte vnitřnosti kapra. Pak očistěte kůži a odstraňte všechny kosti.
Až budete mít všechny podkovy čisté a bez kostí, je čas je naporcovat. Nejprve je třeba podkovy rozdělit na dvě části. Pak je třeba je naporcovat na menší kousky. Ujistěte se, že jsou všechny kousky stejné velikosti.
Když budete mít všechny podkovy naporcované, je čas je připravit. Nejprve je třeba je opláchnout a osušit. Poté je můžete marinovat nebo smažit.
Porcování kapra na podkovy je jednou z nejlepších metod, jak si připravit kapra na přípravu jídla. Porcování kapra na podkovy vám umožní získat nejvíce masa z kapra, aniž byste se museli zápolit s těžkými kostmi. Pokud se chcete naučit, jak naporcovat kapra na podkovy, postupujte podle výše uvedených kroků. Je to jednoduché a zvládne to každý.