Jak dlouho se dožívá papoušek korela?

Jak dlouho se dožívá papoušek korela?

Korely jsou jedním z nejpopulárnějších druhů papoušků, které jsou chovány v domácnostech. Jsou to středně velké ptáky s krásnou zvukovou paletou a jsou často chovány v domácnostech. Na vejcích sedí během dne obvykle samec, kterého během noci vystřídá samice.

Korely byly vyšlechtěny různé barevné mutace. Jejich barva může být od světle žluté až po tmavě červenou. Jejich zbarvení je velmi variabilní a může se lišit od ptáka k ptákovi. Jsou to inteligentní ptáci, kteří se rychle učí novým věcem a mohou být velmi přátelští.

Korely se obvykle dožívají 15–20 let, i když je známý případ, kdy korela žila 38 roků. Věk korely se může lišit v závislosti na tom, jak je chována. Pokud je korela chována v přírodním prostředí, její životnost může být delší než u ptáka chovaného v kleci.

Aby se korela dožila co nejdelšího věku, je důležité poskytnout jí zdravou stravu, kvalitní prostředí a dostatek pohybu. Doporučuje se také, aby byla korela chována s jinými ptáky, aby měla společnost. Korely jsou také velmi náchylné k stresu, takže je důležité, aby jejich majitelé věnovali pozornost jejich psychickému zdraví.

Korely jsou krásní ptáci, kteří se mohou stát milými členy rodiny. Když se o ně staráte správně, mohou se dožít 15–20 let. I když je známý případ, kdy korela žila 38 roků, je důležité zajistit, aby byla korela chována v bezpečném a zdravém prostředí.

Napsat komentář